.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ξεσηκώθηκαν και απέτρεψαν διακοπή ρεύματος σε σπίτια

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ξεσηκώθηκαν και απέτρεψαν διακοπή ρεύματος σε σπίτια
Δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ένοικοι πολυκατοικιών εμπόδισαν συνεργείο να κόψει το ρεύμα επειδή δεν είχαν πληρωθεί είτε ολόκληροι οι λογαριασμοί είτε το χαράτσι για τα ακίνητα. Κινητοποιήσεις σε Καλλιθέα, Λάρισα, Κρήτη, Σάμο
Από την κινητοποίηση στη Λάρισα
Με μια δυναμική παρέμβαση μέλη του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα απέτρεψαν χτες συνεργείο της ΔΕΗ από το να κόψει το ρεύμα σε διαμερίσματα και καταστήματα τεσσάρων πολυκατοικιών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, οι ένοικοι των οποίων δεν είχαν πληρώσει λογαριασμούς ή/και το διαβόητο χαράτσι για τα ακίνητα.
Το συνεργείο βγαίνοντας να υλοποιήσει τους εκβιασμούς της κυβέρνησης βρήκε μπρος του δυνάμεις του ΠΑΜΕ που ξεσήκωσαν τους ενοίκους, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγώνα και αντίστασης αντιτάχθηκαν στο κόψιμο ρεύματος, εμπόδισαν και αυτοί το συνεργείο, το ανάγκασαν να αποχωρήσει και στις τέσσερις περιπτώσεις άπραγο.
Σημειωτέον ότι ήταν προγραμματισμένο να κοπεί το ρεύμα σε γυναίκα που πρόσφατα έχασε το σύζυγό της μετά από μακρόχρονη μάχη με το θάνατο στην εντατική, ή σε καταστήματα μικρομεσαίων ΕΒΕ που φαλίρισαν στην κρίση.
Κινητοποίηση ενάντια στα χαράτσια έγινε και στην Καλλιθέα έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ. Συγκεντρώθηκαν, άπλωσαν πανό, φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν ανακοινώσεις. Σε κοινή ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, μέλους της ΟΓΕ, της Επιτροπής Νέας Σμύρνης της ΠΑΣΕΒΕ και της Επιτροπής Αγώνα Ανέργων Νέας Σμύρνης τονίζεται μεταξύ άλλων: «Για τέταρτη φορά, με δυναμική παρέμβαση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, της επιτροπής Νέας Σμύρνης της Π.Α.Σ.ΕΒΕ και της Επιτροπής Αγώνα Ανέργων Νέας Σμύρνης στη ΔΕΗ Καλλιθέας στις 11 Γενάρη, πρωτοκολλήθηκαν δεκάδες νέοι λογαριασμοί με τους οποίους έχει πληρωθεί μόνο η αξία του ρεύματος».
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Παρεμβάσεις έγιναν και στην Κρήτη σε Ηράκλειο και Χανιά, από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και συνταξιούχους. Στο Ηράκλειο η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των Λαϊκών Επιτροπών Μαλεβιζίου και Αλικαρνασσού, των επιτροπών αγώνα Δυτικών συνοικιών, Ατσαλένιου - Μασταμπά, Μεσσαμπελιών και Βουτών - Γοργολαΐνης, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ, της Ενωσης Ιδιωτικών υπαλλήλων και του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ.

Οι λογαριασμοί κατατέθηκαν οργανωμένα στη Διεύθυνση της ΔΕΗ. Η τελευταία ενημέρωσε από την πλευρά της ότι από τις 4 Γενάρη στάλθηκαν τα ειδοποιητήρια από Αθήνα, σε όλα τα περιφερειακά καταστήματα, για τη διακοπή ρεύματος. Οτι συνεργεία της ΔΕΗ και εργολάβων θα ξεκινήσουν από σήμερα, 12/1, διακοπές σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι. Η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψουν να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας με οργάνωση και ομάδες περιφρούρησης ανά γειτονιά, συνοικία, χωριό και πολυκατοικία.
Αντίστοιχη κινητοποίηση χτες το πρωί έγινε και στα Χανιά μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων, των σωματείων ιδιωτικών υπαλλήλων, τροφίμων και ποτών, του Συλλόγου Γυναικών, αγροτικών συλλόγων, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, κ.ά.

Στη Λάρισα

Εξάλλου, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Νομού Λάρισας και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα συνοικιών της πόλης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί, για τέταρτη φορά, κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ, απαιτώντας την κατάργηση του χαρατσιού και να μην ισχύσουν οι νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών παρέδωσαν στους αρμοδίους της ΔΕΗ άλλους 335 λογαριασμούς που πληρώθηκαν μόνο η αξία του ρεύματος, τα δημοτικά τέλη, η ΕΡΤ και όχι το χαράτσι.

Στην είσοδο του κτιρίου της ΔΕΗ κρεμάστηκε μεγάλο πανό που καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροαγρότες, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, να δώσουν μαζικά το «παρών» στην συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, τη Δευτέρα 16 Γενάρη, στις 6 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Η Λαϊκή Επιτροπή Σάμου και το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου του νησιού επέστρεψαν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ αντίγραφα των λογαριασμών του ρεύματος και αντίγραφα των αποδείξεων από τα τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής με το αντίτιμο του ρεύματος που είχαν πληρώσει οι καταναλωτές αφαιρώντας το χαράτσι στα ακίνητα.
Τέλος, παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Περιστέρι πραγματοποιούν αύριο, στις 12 το μεσημέρι, η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, τα σωματεία και οι φορείς της περιοχής, για να παραδώσουν οργανωμένα και συλλογικά τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχουν πληρωθεί χωρίς το χαράτσι για τα ακίνητα.
Σύσκεψη για τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής πραγματοποιεί σήμερα το Β' Διαμέρισμα Πειραιά. Γίνεται στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Β' Διαμερίσματος (Ελ. Βενιζέλου και Κουντουριώτου).

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου