.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ελιγμοί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών
Σε έναν ακόμα ελιγμό καταφεύγει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το διογκούμενο κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική και τα χαράτσια στα ακίνητα. Μετά από τις διαστάσεις που προσέλαβε η οργανωμένη παρέμβαση από τις Λαϊκές Επιτροπές που στήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή επιχειρεί την απεμπλοκή της ΔΕΗ από το μηχανισμό είσπραξης για το χαράτσι στη λαϊκή κατοικία.
Τη δουλειά αναλαμβάνουν οι ίδιες οι Εφορίες με τις διαδικασίες που προβλέπονται και για τους άλλους φόρους, για τα κάθε είδους χαράτσια.
Σύμφωνα με την τροπολογία:
• Η ΔΕΗ και οι άλλοι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης, θα διαγράφουν την «οφειλή» κατά το μέρος που αφορά στο χαράτσι.
• Στη συνέχεια οι εταιρείες θα διαβιβάζουν τις λίστες στο υπουργείο Οικονομικών και οι Εφορίες, θα «μεριμνούν για την είσπραξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».
• Στις περιπτώσεις απορριπτικής απόφασης από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, μπορεί να γίνει ένσταση μέχρι και 2 μήνες μετά την κοινοποίησή τους στους ενδιαφερόμενους
• Η ένσταση διαβιβάζεται στο υπουργείο Οικονομικών και οι αρμοδιότητες μεταβιβάζονται σε ειδική 3μελή επιτροπή. «Κάθε θέμα» που σχετίζεται με αυτή καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών...
Είναι απόλυτα βέβαιο ότι η απεμπλοκή των λογαριασμών ρεύματος από το χαράτσι, δεν σημαίνει οριστικό τέλος στις προσπάθειες που θα καταβάλει η κυβέρνηση για να το εισπράξει. Οι εκπρόσωποί της θα εντείνουν τις διάφορες απειλές, ώστε να εξασφαλίσουν την πληρωμή με άλλους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση θα συναντήσουν και πάλι την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς.

πηγή: ριζοσπάστης 4/2/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου