.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
laikiepitropielefsinas.blogspot.com
Τηλ Επικοινωνίας: 6932734890 και 697944630

Πετύχαμε την επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια απεργού Χαλυβουργού

Δυναμική κινητοποίηση με κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ Ελευσίνας πραγματοποίησαν, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, οι Λαϊκές Επιτροπές Ελευσίνας και Μαγούλας, έπειτα από διακοπή του ρεύματος σε απεργό εργαζόμενο της Χαλυβουργίας Ελλάδας.
Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, οι Λαϊκές επιτροπές ενημερώθηκαν από τον απεργό για τη διακοπή του ρεύματος στο σπίτι του, οπότε συντονίστηκε και οργανώθηκε αμέσως για την επόμενη ημέρα η κινητοποίηση στη ΔΕΗ.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το Σωματείο εργαζομένων στην ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, το Σύλλογο εργαζομένων στους ΟΤΑ Θριασίου, το Σωματείο Μεταλλεργατών «Η ΜΑΣΙΝΑ», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σύλλογο Γυναικών.
Η κινητοποίηση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες με συγκέντρωση διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα, με κατάληψη μέσα στα γραφεία της διεύθυνσης του υποκαταστήματος, με παρέμβαση μέσα στο χώρο, όπου δεκάδες πελάτες της ΔΕΗ περίμεναν για την εξυπηρέτησή τους.
Στα πλαίσια της παρέμβασής τους, τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών καλούσαν όλους τους παρευρισκόμενους στο υποκατάστημα να αντισταθούν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΔΕΗ και να μην πληρώσουν τα χαράτσια. Ταυτόχρονα, ενημέρωναν ότι ο μεγαλοβιομήχανος Μάνεσης έχει υπέρογκες οφειλές προς τη ΔΕΗ και κανείς δεν τον ενοχλεί αλλά η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες που δεν αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.
Παρά τις δηλώσεις της διεύθυνσης ότι δεν είχε καμία εντολή για επανασύνδεση, τα μέλη των Λαϊκών επιτροπών ξεκαθάρισαν ότι δε θα φύγουν από το χώρο μέχρι να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Χαρακτηριστική ήταν η συμπαράσταση και από υπαλλήλους της ΔΕΗ που στήριξαν τους διαμαρτυρόμενους, αναφερόμενοι στην εξαθλίωση στην οποία οι κυβερνήσεις έχουν φέρει τις λαϊκές οικογένειες.
Αργά το μεσημέρι και με τη συνδρομή του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι του απεργού χαλυβουργού, αποδεικνύοντας ότι ο οργανωμένος και αποφασιστικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Οι Λαϊκές Επιτροπές Ελευσίνας και Μαγούλας δεσμεύονται ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα στέκονται αποφασιστικά απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΔΕΗ να στερήσουν το ρεύμα σε λαϊκές οικογένειες.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με την Λαϊκή Επιτροπή κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, από 9 π.μ. μέχρι 11 π.μ. στο Ισόγειο του Δημαρχείου Ελευσίνας και καθημερινά στα τηλέφωνα: 6932734890 και 6979446301.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου