.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012


Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ οι απλήρωτοι
καθαριστές, σεκιουριτάδες, τραπεζοκόμες
στο Θριάσιο νοσοκομείοΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥΗ εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι εργολαβικές εταιρείες αφήνουν μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους. Τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους των συνεργείων να μην αντιδράσουν. Παραβιάζουν τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνουν αυθαίρετα τα μεροκάματα, δεν πληρώνουν υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες. Στην περίπτωση των τραπεζοκόμων, χρωστάνε παρανόμως το μεγαλύτερο μέρος του Δώρου Πάσχα. 

Οι εταιρείες αυτές επικαλούνται τις καθυστερήσεις στις πληρωμές εκ μέρους των νοσοκομείων αλλά κρύβουν ότι έχουν εισπράξει μέχρι τώρα εκατομμύρια ευρώ από το Θριάσιο νοσοκομείο, πολλαπλάσια από τους μισθούς πείνας που δίνουν στους εργαζόμενους – παραβιάζοντας τις συλλογικές συμβάσεις και την εργατική νομοθεσία. 

Γίνεται φανερό ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με βάση την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και που το επόμενο διάστημα θα ενταθεί, υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Πρόσθετο αποτέλεσμα είναι η υπερβολική επιβάρυνση των οικονομικών των νοσοκομείων.

Γίνεται φανερό ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των νοσοκομείων που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, και που το επόμενο διάστημα θα ενταθεί, υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Πρόσθετο αποτέλεσμα είναι η υπερβολική επιβάρυνση των οικονομικών των νοσοκομείων.

Ενήμερη για την ασυδοσία της εργολαβικής εταιρείας είναι και η σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου, που όμως «αδιαφορεί», επιτρέποντας στην εταιρεία να συνεχίζει να αυθαιρετεί και να παραβιάζει τα εργατικά δικαιώματα.

Ευθύνες όμως έχουν και οι παρατάξεις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ – ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ), ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που αρνούνται την πρόταση μας για εγγραφή των εργαζομένων των συνεργείων στο σωματείο. 

Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους απλήρωτους εργαζόμενους των συνεργείων. Αφορά όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Γιατί όλοι είμαστε αντιμέτωποι με την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κόβει μισθούς, επιδόματα. συντάξεις.  

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·         να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους

·         να σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί στους εργαζόμενους

·         να εφαρμοστούν οι συλλογικές συμβάσεις

Οριστική λύση είναι να φύγουν οι εργολάβοι και να προσληφθούν απευθείας οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΟΥΛΑΣ  ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ
Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός οτι ένας  30χρονος καθαριστής λιποθύμησε την ώρα που εργαζόταν μη έχοντας φάει για 2 ημέρες. Στα επείγοντα όπου βρισκόταν με τον ορό δέχτηκε τηλεφώνημα της προϊσταμένης του να γυρίσει αμέσως στα καθήκοντά του. Η ασυδοσία τους δεν έχει όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου