.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013


Δυναμώνουμε την δράση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια

για κλείσιμο του Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ)

και τη συγχώνευση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στην Ελευσίνα,                 αποφασίσαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα αγωνιστικών πρωτοβουλιών.

 

Στην σύσκεψη διατρανώσαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συγχωνευθούν και να κλείσουν τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) σε Ασπρόπυργο Ελευσίνα και το Κέντρο Υγείας. Ότι  δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση - συγχώνευση του Θριάσιου νοσοκομείου, που σημαίνει κλείσιμο κλινικών και τμημάτων. Να μην βγει σε διαθεσιμότητα – απόλυση κανένας υγειονομικός.    

Συγκεντρώσαμε και δημοσιοποιούμε στοιχεία από την κατάσταση των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ που δείχνουν την πολιτική υποβάθμισης που σπρώχνει χιλιάδες ασφαλισμένους στα νύχια των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων.

 Συγκεκριμένα:                                                                                                                                   

Ιατρεία ΕΟΠΥΥ Ασπροπύργου                                                                                                                        Δεν υπάρχουν: Ουρολόγος, Δερματολόγος, Ψυχίατρος, Οδοντίατρος, Ενδοκρινολόγος                     Δεν επαρκούν: Ορθοπεδικός, Παιδίατρος, Οφθαλμίατρος                                                                        Δεν λειτουργούν εργαστήρια: Μικροβιολογικό, Αιματολογικό, Ακτινολογικό 

Ιατρεία ΕΟΠΥΥ Ελευσίνας                                                                                                                                                Δεν υπάρχουν: Γενικός Γιατρός, Δερματολόγος, Νευρολόγος, Οφθαλμίατρος                                                                        Δεν επαρκούν:  Πνευμονολόγος, Παιδίατρος, Ακτινολόγος   

ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο σχεδιάζουν τη συγχώνευση του νοσοκομείου, δηλαδή κλείσιμο κλινικών και τμημάτων.                                                                                                 

Ως τώρα προχωρήσαμε σε δράσεις για να αναδείξουμε το ζήτημα της υγείας, με δύο συγκεντρώσεις σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο και την κινητοποίηση στο ΙΚΑ Ασπροπύργου, που έδειξαν την συσπείρωση και τις διαθέσεις του κόσμου. Μαζική απήχηση βρίσκει η συλλογή υπογραφών που ως τώρα έχουν συγκεντρωθεί  πάνω από 1500 υπογραφές.

                                            Πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα                                                                                                     Παρασκευή 15 Νοέμβρη 11 το πρωί συγκέντρωση στο Θριάσιο Νοσοκομείο ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων του Νοσοκομείου                                                                                                            Τρίτη 26 Νοέμβρη στις 9 το πρωί συγκέντρωση στο ΙΚΑ Ελευσίνας                                                          Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 11 το πρωί συγκέντρωση στη πλατεία Λαού και πορεία στους δρόμους της Ελευσίνας.                                                                                                                                Συνέχιση του μαζέματος υπογραφών                                                                                                   ● Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας. Επίδοση των υπογραφών.  

► Καλούμε σωματεία και φορείς να ανοίξουν δράση στους χώρους δουλειάς και κατοικίας,   να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.                                                                                                                        

Δε δεχόμαστε να θυσιάσουμε τα δικαιώματα μας για να αυξηθεί η πελατεία και τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων. Για να δώσουν νέες επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, με τα λεφτά που θα περικόψουν από την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία.

Διεκδικούμε: Αναβάθμιση, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, των Ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, του Κέντρου Υγείας και του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου. Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας στον Ασπρόπυργο. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και ανασφάλιστους. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου                                                                       

● Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας

● Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ»

● Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

● Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας ● Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας ● Λαϊκή Επιτροπή Ασπροπύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου