.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Πρωταθλητές στη διαφθορά και στα προνόμια για τους μεγαλοεπιχειρηματίες
ήταν οι χουντικοί



Θαυμάστε ορισμένα από τα «κατορθώματα» της χούντας (1967 – 1974):

· Ο μισθός του πρωθυπουργού υπερδιπλασιάστηκε, των υπουργών και υφυπουργών αυξήθηκε κατά 75%.

· Απαγόρεψαν τη διάθεση ντόπιων κρεάτων για να πουληθούν τα προβληματικά κρέατα Αργεντινής που «μαύριζαν» και «δεν τά θελε ο κόσμος».

· Μάζεψαν περίπου 450 εκατ. δραχμές για να φτιάξουν έναν ναό (του «Σωτήρος»). Ο ναός δεν έγινε ποτέ. Μετά τη χούντα στο ταμείο βρέθηκαν μόλις 47 εκατομμύρια. Πάνω από 400 εκατομμύρια είχαν κάνει «φτερά».

Αντίστοιχα ήταν και τα «επιτεύγματα» της οικονομικής πολιτικής της χούντας:

· χάρισαν φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η φορολογία των εφοπλιστών μειώθηκε κατά 73% (από το 1968 στο 1972) και των υπολοίπων μεγάλων επιχειρήσεων κατά 10,9% (την περίοδο 1972 – 73).

· το δημόσιο χρέος της Ελλάδας επί χούντας αυξήθηκε κατά 126% (από 38,7 δις δραχμές το 1967 σε 87,5 δις δραχμές το 1973).

· οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης αυξήθηκαν κατά 15% από το 1972 έως το 1973 και κατά 37% από τον Απρίλη του 1973 μέχρι τον Απρίλη του 1974.

Η χούντα λοιπόν δεν ήταν έργο ορισμένων «ακραίων». Αποδεικνύεται ότι ήταν ανάγκη του συστήματος για να προστατέψει τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Η δικτατορία ήταν ένα καθεστώς τρόμου - με εξορίες, βασανιστήρια, φυλακές, εκτελέσεις - που υπεράσπιζε την εξουσία των εκμεταλλευτών. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι βγήκαν ενισχυμένα απ' τη χουντική διακυβέρνηση. Τα κέρδη τους εκτινάχθηκαν, ενώ εντάθηκε η εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Δολοφόνοι εφήβων και γυναικών

Την ημέρα που επιβλήθηκε η χούντα (21η Απριλίου 1967) έγιναν χιλιάδες συλλήψεις αγωνιστών και πρώτα από όλα κομμουνιστών. Εκείνη τη μέρα δολοφονήθηκαν από χουντικούς ο μαθητής Βασίλης Πεσλής (15 ετών) και η Μαρία Καλαβρού (24 ετών). Ακολούθησαν και άλλες δολοφονίες και χιλιάδες φυλακίσεις και εξορίες αγωνιστών.

Άνοιξαν το δρόμο για την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Οι χουντικοί, μαζί με το ΝΑΤΟ, οργάνωσαν το πραξικόπημα εναντίον της Κυβέρνησης του Μακάριου στην Κύπρο, που άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή και κατοχή

Αυτούς έχουν ως πρότυπο οι ναζί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Γιατί και αυτοί είναι τα φασιστικά τάγματα εφόδου, που χρησιμοποιεί η πλουτοκρατία για να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, και να χτυπούν πρωτοπόρους αγωνιστές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στη ναζιστική συμμορία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά το φασισμό και τσακίζει τα δικαιώματα μας.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




Με αφορμή τα 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση  από τη Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας την Κυριακή 15 Νοέμβρη, στις 730, στο «ΣΤΕΚΙ» Εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας  (Νικολαΐδου 9, Ελευσίνα).

Βγάζουμε  πολύτιμα συμπεράσματα
από την αντιδικτατορική πάλη του λαού μας.

Οι αγώνες του αποτελούν πηγή έμπνευσης
και διδαγμάτων για την πάλη μας στις σημερινές συνθήκες.

 


Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολή video με το χρονικό του ξεσηκωμού και μουσικό αφιέρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου