.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Απλήρωτοι από το Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας

Απλήρωτοι από το Νοέμβριο 2013 - με ευθύνη της Δημοτικής αρχής Ελευσίνας - και χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη είναι 12 εργαζόμενοι που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού στο Π.Α.Κ.Π.Π.Α. (ΝΠΔΔ Πολιτισμού - Αθλητισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής) του Δήμου Ελευσίνας.
Στους εργαζόμενους, που άρχισαν να εργάζονται το Νοέμβρη 2013, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής είχαν υποσχεθεί ότι θα προσληφθούν από την ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση), μέσω της οποίας έχει αρχίσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Ελευσίνας.
Είμαστε στο Φλεβάρη 2014 και οι 12 εργαζόμενοι δεν έχουν υπογράψει σύμβαση και συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι και ανασφάλιστοι.
Την ίδια στιγμή, η Δημοτική αρχή ζητάει και εισπράττει συνδρομές - ακόμα και από άνεργους - για τη συμμετοχή στα προγράμματα πολιτισμού του Δήμου.
Σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με  τη Λαϊκή Συσπείρωση Ελευσίνας - Μαγούλας αναφέρουν: «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζει σε τοπικό επίπεδο η Δημοτική αρχή Ελευσίνας (που στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ). Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών για υπηρεσίες που δικαιούνται και τις έχουν ήδη πληρώσει με τα δημοτικά τέλη και τους φόρους. Λειτουργία του Δήμου με ανταποδοτικά - επιχειρηματικά κριτήρια και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Ελευσίνας και της Μαγούλας να συμπαραταχθούμε και να διεκδικήσουμε μαζί:
-Να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ όλοι οι εργαζόμενοι και να καλυφθούν ασφαλιστικά για όλο το διάστημα που εργάζονται στις υπηρεσίες του Δήμου. Να προσληφθούν απευθείας από το Δήμο με μόνιμη σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα.
-Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου. Να ακυρωθεί η Σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ.
-Πλήρη κρατική χρηματοδότηση του Δήμου για να παρέχονται δωρεάν, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλες τις λαϊκές οικογένειες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να αξιοποιήσουν την ψήφο στις ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές του Μάη για να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της. Να καταψηφίσουν τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους υποψηφίους τους.
Να στηρίξουν την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ. Να βοηθήσουν να δυναμώσει, σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά, η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, που θα οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου