.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014 


ΟΛΟΙ στην 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ Όλοι στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Ευελπίδων μέρα δίκης των ηρωικών Χαλυβουργών

  8π.μ. πούλμαν Δημοτικό παρκινγκ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣΤην μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, τραβάνε τους ηρωικούς απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου σε δίκη. Δικάζουν τους ανυπόταχτους εργάτες που σήκωσαν κεφάλι απέναντι στην στυγνή εκμετάλλευση της εργοδοσίας. Ο αγώνας των χαλυβουργών έμπνευσε εκατομμύρια εργάτες σε όλο τον κόσμο, έχει νικήσει στις καρδιές μας, δεν θα αφήσουμε να τον καταδικάσουν τα δικαστήριά τους. Δεν θα αφήσουμε να καταδικάσουν την ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Παλεύουμε – Διεκδικούμε: Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους.

ΟΧΙ μειώσεις στις συντάξεις και τις παροχές υγείας.

► Να ανακληθούν οι απολύσεις – διαθεσιμότητες στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ και το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο

► Να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, τον ΚΑΝΑΚΗ, στην ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, στο Δήμο Ελευσίνας και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις της περιοχής

► ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού της Ελευσίνας

► Δωρεάν συγκοινωνίες σε άνεργους και σπουδαστές

Στις 9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός.Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μας θέλουν αμίλητους και ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα.

Σκέψου, τώρα έχεις πείρα. Οι εργοδότες και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, όλα αυτά τα χρόνια μας καλούν σε κοινωνικούς διάλογους για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με πρόσχημα την ανάπτυξη. Χαρακτήριζαν το μεγάλο αγώνα της Χαλυβουργίας «τυφλή» σύγκρουση. Έκαναν ότι μπορούσαν για να μην εξαπλωθεί και σε άλλους μεγάλους βιομηχανικούς χώρους.


Στο Θριάσιο έχουμε ζωντανά παραδείγματα για το που οδηγεί τους εργαζόμενους η αναμονή και η λογική «να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του βιομήχανου για να κρατήσουμε τις δουλειές μας». Στη Χαλυβουργική κατέληξε σε απολύσεις και διαθεσιμότητες, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από μήνες απληρωσιάς ήρθαν μειώσεις μισθών - απολύσεις και τώρα πάλι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν πολύ καιρό να δουν μεροκάματο, ενώ και στον «ΚΑΝΑΚΗ» οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες.


Αυτός ο δρόμος έφερε απολύσεις και διαθεσιμότητες, έφερε το τσάκισμα της ζωής μας. Αντίθετα αν είχε γίνει πράξη το σύνθημα των χαλυβουργών «όλη η Ελλάδα μια χαλυβουργία» πολλά από αυτά τα μέτρα που ήρθαν θα είχαν εμποδιστεί. Μόνο ένα μεγάλο εργατικό κίνημα θα τους σταματήσει.

Τώρα να ανασυνταχθούμε! Να πιστέψουμε στη δύναμη μας!!!

Να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας


Η τρόικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών


Τα αντιλαϊκά μέτρα στα εργασιακά, στους μισθούς και στο ασφαλιστικό, δεν αποτελούν «καινοτομία» της τρόικας. Υπάρχουν προ μνημονίου και κρίσης, είναι σταθερός πόθος των μεγαλοεργοδοτών στην Ελλάδα και την ΕΕ, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεών τους. Η επίθεση είναι ενιαία και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι διαθεσιμότητες εργαζομένων στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, οι 27 απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Δήμο Ελευσίνας, οι εργαζόμενοι με πεντάμηνα και άλλες ελαστικές μορφές απασχόλησης, καθώς και διαθεσιμότητες –απολύσεις σε όλους τους δήμους της περιοχής.

Αυτές οι απαιτήσεις δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάκαμψη και όταν το μνημόνιο τελειώσει, όπως υπόσχεται η κυβέρνηση. Δε θα εξαφανιστούν αν αναδειχτεί άλλη κυβέρνηση λχ της «αριστεράς» που αθωώνει και νομιμοποιεί την ΕΕ και χαριεντίζεται παράλληλα με τους βιομηχάνους. Οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες, δε μπορούν να γίνουν αρνάκια και φίλοι των εργαζομένων. Υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και ξεπερασμένο, που δε διορθώνεται, δεν εξανθρωπίζεται. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία θα φέρει για την εργατική τάξη, για τους λαούς.

Καμία καθυστέρηση, καμία αναμονή!

            Κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

            Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου