.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014


  




Ζήτω η 1η Μάη!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑΗ

  10 π.μ. πλατεία Ηρώων. ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Δεν ανοίγουμε σήμερα δε δουλεύουμε γιορτή έχουμε

ξόδι έχουμε κόκκινα πουκάμισα κόκκινα γαρίφαλα. 

Μην τους φοβάσαι στο φόβο σου ποντάρουν

(Γιάννης Ρίτσος)

Εργάτη / Εργάτρια

Την 1 Μάη κανείς για δουλειά, να νεκρώσουν όλοι οι τόποι εργασίας. Δίνουμε το παρών στο προσκλητήριο αγώνα της τάξης μας, στις απεργιακές συγκεντρώσεις επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας. Τιμάμε τους νεκρούς μας και εμπνεόμαστε από τους αιματοβαμμένους ταξικούς αγώνες τους. Από το Σικάγο του 1886, την Καισαριανή του 1944 μέχρι και σήμερα το ταξικό μήνυμα της πρωτομαγιάς παραμένει αναλλοίωτο. Η εργατική τάξη έχει ιστορική αποστολή, να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψει τον καπιταλισμό, να πάρει την εξουσία στα χέρια της.

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Τα αιτήματα  του τότε όπως το 8ωρο και η σταθερή δουλειά με δικαιώματα είναι επίκαιρα και αναγκαία στο σήμερα. Η εργατική τάξη δέχεται σφοδρή επίθεση από το αστικό κράτος των βιομηχάνων, τα κόμματα τους και την ΕΕ.  Το κάθε νοικοκυριό  βιώνει τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής οικονομικής  κρίσης, την αύξηση της ανεργίας, της φτώχιας και της εξαθλίωσης.

Στο όνομα της ανάκαμψης και της εξόδου από την κρίση, τα αστικά επιτελεία και το πολιτικό προσωπικό των βιομηχάνων πηρέ μέτρα. Νομοθέτησε μνημόνια και απαιτεί κι άλλες θυσίες από την εργατική τάξη. Πληρώσαμε την καπιταλιστική τους κρίση, τώρα μας καλούν να πληρώσουμε και την ανάπτυξη. Η ανάπτυξη που οραματίζονται θα έρθει για τους βιομήχανους περνώντας από πάνω μας, με μειώσεις μισθών και νέες θέσεις εργασίας - μισθωτής σκλαβιάς με 586 ευρώ και ωράριο λάστιχο, – κουτσουρεμένες συντάξεις, – ιδιωτικοποίηση όλων των βασικών αναγκών και αγαθών όπως η υγειά και η παιδεία.

Καμία Θυσία για την πλουτοκρατία!

Κλείσε τα αυτιά σου στα δεκανίκια των βιομηχάνων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές που σε καλούν να κάνεις σημαία την ανταγωνιστικότητα, την μοιρολατρία και την υποταγή.

Γύρισε την πλάτη στον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που έχει ως σημαία τον «ευρωμονόδρομο» και την «ταξική συνεργασία».

Τίποτα δεν έχει κριθεί! 

Συμπορέυσου με τα ταξικά συνδικάτα και το Π.Α.ΜΕ, που δίνει καθημερινά και αταλάντευτα την μάχη για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Οργανώσου στο σωματείο σου, οργάνωσε την πάλη στην δουλειά σου, κάνε υπόθεση δική σου την υπεράσπιση των δικαιωμάτων σου και των παιδιών σου. Κάνε υπόθεση δική σου την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, αλλάζοντας τους αρνητικούς συσχετισμούς.

Ψηλά το κεφάλι, Όπως μας δίδαξαν οι χαλυβουργοί!

Οι χαλυβουργοι είναι νικητές. Η απόφαση καταδίκης τους  με ποινή φυλάκισης από τα αστικά δικαστήρια φανερώνει  όχι μόνο την σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και τον φόβο του επιτελείου της αστικής τάξης για τους ταξικούς αγώνες που αμφισβητούν την εξουσία του και  βάζουν πλώρη για την ανατροπή του. Χιλιάδες εργάτες ιστορικά, έχουν καταδικαστεί σε παρόμοιες δίκες, επειδή πάλευαν για το δίκιο τους.

 Ο αγώνας των χαλυβουργων δεν μπορεί να αμαυρωθεί από κανένα αστικό δικαστήριο και αστικό μηχανισμό. Είναι διδακτικός για την αποφασιστικότητα και την περήφανη στάση αυτών που τον έδωσαν από την μέρα της απεργίας μέχρι και την καταδίκη τους. Δίνει κουράγιο και δύναμη στον κάθε καταπιεσμένο και του δείχνει το δρόμο για την απαλλαγή του από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

 

Εμείς πρέπει να πάρουμε την εξουσία!

Φτάνει πια, μια χούφτα παράσιτα να καρπώνονται τον πλούτο της κοινωνίας από τον δικό  μας ιδρώτα. Εμείς που παράγουμε τον πλούτο, εμείς πρέπει να τον καρπωθούμε. Οι αντιθέσεις του καπιταλισμού, δεν μπορούν να λυθούν σε πλαίσια διαχείρισης, χωρίς να αλλάξουν χέρια τα μέσα παράγωγης. Το μέλλον είναι μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για να γίνει αυτό χρειάζεται το χέρι που γυρίζει το γρανάζι στο εργοστάσιο να γυρίσει και τον τροχό της ιστορίας. Αυτή είναι η ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης και θα φροντίσουμε γι’ αυτό με οποιοδήποτε κόστος. Στους ταξικούς αγώνες κρίνεται η ζωή.

 

 

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΗ

  10 π.μ. πλατεία Ηρώων. ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Ζήτω η 1η Μάη! 

Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου