.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014 
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  
  Χαριλάου 30, Ελευσίνα, τηλ. 6973310496 – 6979446301, email: idiotikoi_ypalliloi@yahoo.grΤο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελευσίνας για την ενέργειά της να προχωρήσει ουσιαστικά στην προπαγάνδιση και διαφήμιση της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας, αφού ενημέρωνε τον κόσμο για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 4 Μαίου 2014 και τον καλούσε να ψωνίσει για να ενισχύσει δήθεν τους επαγγελματίες της περιοχής μας.
Προωθεί ουσιαστικά την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και συμβάλλει στο να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων, που δεν είναι άλλο από την οριστική και πλήρη κατάργηση της. Δείχνει ακόμη μια φορά ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

 Υπηρετεί τους μεγαλέμπορους στον ανταγωνισμό τους έναντι των μικρών και αυτοαπασχολουμένων εμπόρων που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στα διευρυμένα ωράρια.

Θέλουν να γυρίσουν τους εργαζόμενους και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους στην εποχή που δούλευαν ήλιο με ήλιο σαν σκλάβοι, χωρίς διάλειμμα, χωρίς ξεκούραση, χωρίς μιας μέρας άδεια για ανάπαυση. Το χτύπημα στην Κυριακή αργία στον κλάδο του εμπορίου θα προκαλέσει απανωτά χτυπήματα και σε άλλους κλάδους με στόχο τη συνολική κατάργηση της.

Αυτό χρειάζονται για να αυγατίσουν κι άλλο τα κέρδη τους. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχονται για έξοδο από την κρίση, αυτή είναι η Νέα Ελλάδα και το μέλλον που υπόσχονται στην εργατική τάξη και τα παιδιά της.

Αυτή είναι η πολιτική που εξυπηρετεί και η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας σε τοπικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια και να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία για να παλέψουν ενάντια σε αυτή την κατάσταση που μας οδηγεί στην εξαθλίωση.

Να αγωνιστούμε για να έχουν όλα τα καταστήματα Ενιαίο Εθνικό Ωράριο που δεν θα ξεπερνά της 48 ώρες, να δώσουμε όλες μας της δυνάμεις για δουλειά 8 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, 40ωρο με σταθερή και μόνιμη εργασία.

Να παλέψουμε για να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές εργασίας δηλαδή η μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και 8 ώρες.
 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου