.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΠΛ. ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ.

 


Εργαζόμενε-η, άνεργε-η, συνταξιούχε,

Η κυβέρνηση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα προετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Μάλιστα το επόμενο διάστημα σχεδιάζουν ανατροπές στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, νέες περικοπές στις παροχές Υγείας – Πρόνοιας,  απελευθέρωση των απολύσεων ώστε να μπορούν να προχωρούν χωρίς κανένα εμπόδιο σε ομαδικές απολύσεις χωρίς όρια και περιορισμούς, χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία, νέες απολύσεις στο Δημόσιο τομέα στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους μέσα από την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο όσων εργάζονται με σύμβαση αορίστου χρόνου, νέα μείωση στο εισόδημα των εργαζομένων με την άγρια φοροληστεία και με τον ΕΝΦΙΑ που θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση της εργατικής τάξης.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο ενώ για τους εργαζόμενους θα συνεχίζεται η ζωή με ψίχουλα. Είναι αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Δεν γίνεται από τη μια οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντά τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.

Το επιβεβαιώνουν στην περιοχή μας οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι εκβιαστικά υπερασπίζονται τα συμφέροντα του εργοδότη προκειμένου να εξασφαλίζει κρατικές χρηματοδοτήσεις και δάνεια. Με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που είδαν οι εργαζόμενοι είναι οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, το πετσόκομμα δικαιωμάτων και η απληρωσιά. Τώρα είναι ακόμη μια φορά απλήρωτοι ( 9 μήνες) ενώ ετοιμάζεται νέο πετσόκομμα σε μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, μέσω της <<λύσης>> που προωθεί η κυβέρνηση, όπως και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών. Χαμένοι δηλαδή βγαίνουν πάντα οι εργαζόμενοι όσο τα ναυπηγεία είναι ιδιοκτησία των καπιταλιστών, όσο η ναυπηγική βιομηχανία υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος και όχι τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και την άμυνα της χώρας. Αυτό όμως προϋποθέτει σύγκρουση και όχι συνεργασία με το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, ρήξη και όχι ανοχή με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της.
 
Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Παράδειγμα για το παραπάνω από την περιοχή μας αποτελούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία χημικής βιομηχανίας SCOT στη Μάνδρα, οι οποίοι δεν έβαλαν πλάτη στις αξιώσεις του βιομήχανου για νέες μειώσεις μισθών, αλλά αντίθετα με Γενικές Συνελεύσεις, αγώνα και απεργία κατάφεραν να κερδίσουν αυξήσεις στους μισθούς τους για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια δημιουργεί νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Τι κέρδισαν για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στους Δήμους της περιοχής τόσα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και από όλες τις δημοτικές αρχές την τελευταία 20ετία; Κανένα δικαίωμα στη σταθερή εργασία δεν τους χαρίστηκε από όλους αυτούς που εκμεταλλεύονταν την ανάγκη τους για δουλειά και τώρα τους πετάνε στην ανεργία προκειμένου να προωθήσουν όλες τις αλλαγές στον κρατικό τομέα, που και αυτές έχουν άμεση σχέση με την αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού. Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η συσπείρωση στο ταξικό τους Σωματείο και ο αγώνας για μόνιμη, σταθερή δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Σήμερα έναν μόνο δρόμο έχουμε! Να συνεχίσουμε στο δρόμο που άνοιξαν οι αποφάσεις και η δράση των εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων που συντόνισαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. την 1η Νοέμβρη, που συζήτησαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους γι' αυτόν τον παλλαϊκό - πανελλαδικό ξεσηκωμό. Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Να ανοίξουμε δρόμο για διεκδικήσεις.

Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης. Να μην κλείσει καμία κλινική στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Να στελεχωθούν πλήρως τα ιατρεία του ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) στην Ελευσίνα. Όχι στη συγχώνευσή τους με το Κέντρο Υγείας. Να ανοίξουν πλήρως στελεχωμένα και με επαρκές προσωπικό ιατρεία του ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) στη Μάνδρα. 

Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!
Εδώ και τώρα:  Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ όσο διαρκεί η ανεργία. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
Άμεση κάλυψη όλων των κενών στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ελευσίνας με αποκλειστικά μόνιμους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, δωρεάν μεταφορά των σπουδαστών, πρακτική άσκηση για όλους στην ειδικότητα των σπουδών τους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ. 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΠΛ. ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 11 π.μ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου