.

.
<<Η ευτυχία δεν είναι παραμύθι των δυστυχισμένων. Περπατάτε...>>

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ



Διαδήλωση για τα προβλήματα του Θριασίου νοσοκομείου, του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των Ιατρείων του ΠΕΔΥ οργανώνουν στην Ελευσίνα το Σάββατο 15 Νοέμβρη 1) το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, 2) το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, 3) το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, 4) το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου, η 5) τοπική ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, 6) ο τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και 7) το Παράρτημα Θριασίου "Η ΜΑΣΙΝΑ" του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, του Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου και του Παραρτήματος Θριασίου "Η ΜΑΣΙΝΑ" του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας


ΟΧΙ στο κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής και την υποβάθμιση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου

ΟΧΙ στη συγχώνευση των Ιατρείων του ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) με το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας

Οριακά λειτουργούν η Αιμοδοσία, οι Παθολογικές κλινικές και η κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣH

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 11 π.μ.

 στην Πλατεία Λαού στην Άνω Ελευσίνα


Η Παιδιατρική κλινική του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο, λόγω έλλειψης γιατρών. Χρειάζεται να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμους παιδίατρους και να προστεθούν παιδοχειρουργοί και παιδοορθοπεδικοί για να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται η Αιμοδοσία, οι Παθολογικές κλινικές, η κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και η ΩΡΛ. Κινδυνεύουν με κλείσιμο αν αποχωρήσει ένας γιατρός. Λόγω των ελλείψεων προσωπικού μεγαλώνει η εντατικοποίηση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ασφάλεια ασθενών και υγειονομικών. Δεκάδες ρεπό χρωστάνε σε πολλούς εργαζόμενους, όπως σε Αιμοδοσία και Χειρουργεία.

Σοβαρότατα προβλήματα προκαλεί η μείωση των κονδυλίων για υλικά, με αποτέλεσμα να λείπουν φάρμακα, σύριγγες, γάντια και αντιδραστήρια για τα εργαστήρια.

Το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας χρειάζεται να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και να λειτουργεί σε καθημερινή 24ωρη βάση, με έμφαση στη πρόληψη και προαγωγή της υγείας.

Συγχωνεύουν τα Ιατρεία του ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) με το Κέντρο Υγείας

Αντί να ενισχύουν με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό τα Ιατρεία του ΠΕΔΥ στην Ελευσίνα και να ξανανοίξουν το Ιατρείο στη Μάνδρα, σχεδιάζουν να τα κλείσουν και να μεταφέρουν όσους γιατρούς και λοιπούς εργαζόμενους έχουν απομείνει στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας.

Κόβουν από την Υγεία για να δώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες

Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία και μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που θα μας χαρατσώνουν ακόμα περισσότερο για να καλύπτουν τα έξοδα λειτουργίας τους, ακόμα και τους μισθούς των υγειονομικών. Για να εξοικονομούν κονδύλια για νέες επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους

Κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων

Με το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας, τους εξασφαλίζουν νέα «πελατεία» και κέρδη. Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο αγώνας για δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας μας αφορά όλους

Η υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται εντελώς δωρεάν αποκλειστικά από το κράτος. Με κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτά απαιτούν σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική της Ε.Ε. που τους υπηρετεί. Σε αυτόν το δρόμο σε καλούμε να αγωνιστούμε μαζί.

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής (Παράρτημα Θριασίου «Η ΜΑΣΙΝΑ»)
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας ● Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ασπροπύργου








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου